UpToDate

24-04-2019

April 2019

April 2019

Hier is weer een update vanuit Zuid-Afrika, het begint er op te lijken dat het een maandelijkse update wordt. Als u het fijn vindt om wat meer op de hoogte te blijven, dan kunt u ons ook volgen via Facebook of Instagram en sinds kort zelfs via whatsapp:

 

Waarom Whatsapp?

1. Je kunt snel de mensen bereiken.

2. Het is puur een info app(verzendlijst) je krijgt persoonlijk een bericht via de app en je nummer wordt niet bekend bij anderen.

3. Ben je geïnteresseerd, dan word jij op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van alle projecten, leuk toch?

4. Direct foto's beschikbaar om het project te volgen!

5. Wil je wat bijdragen? Gift voor project...! IBAN: NL77RABO0160687802. EN HET HOEFT ALLEEN VOOR EEN LOPEND PROJECT!

6. We hopen op deze manier héél veel mensen in één keer te kunnen bereiken!

 

Wil je graag toegevoegd worden aan deze groep, voeg dan het onderstaande nummer toe aan uw contacten onder naam: project zuid Afrika en stuur een appje met "UPTODATE AAN". +27723257102

Wil je stoppen, geen probleem, app dan: "uptodate uit" en je wordt per direct verwijderd uit de lijst.

 

Nu even terug naar 30 maart. Onze gasten uit Nederland kwamen aan in Durban, de moeder en zussen van Arjan. Ze zijn ongeveer 2 weken bij ons geweest. Jolien, zus van Arjan, had ook haar zoontje Jozua mee en dat vond Samuël erg leuk. Vanwege school moesten Jolien en Jozua iets eerder terug naar Nederland dan Marijke, moeder van Arjan, en Marianne, zus van Arjan. 12 April zijn de eerste twee weer terug naar Nederland gegaan en 16 april de andere twee. We hebben echt een hele leuke en gezellige tijd gehad samen. De dag voor ze aankwamen, waren we net een nieuw projectje gestart om geld in te zamelen voor een betonmolen. En op de dag van aankomst hebben we al direct één kunnen kopen. We zijn iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt, zeer dankbaar. Een betonmolen is een enorme aanwinst bij de bouw, dat merken we nu al met de longdrop van Sicelo en Tracey die we aan het bouwen zijn. Nu is het mengen van cement minder zwaar als daarvoor en gaat ook veel sneller. De longdrop van familie Majozi is zo goed als klaar, alleen nog financiën voor een dak en een deur.

 

Dankzij onze gasten hebben we ook nog een heel leuk uitje kunnen doen naar Ushake, dat is vergelijkbaar met Dolfinarium in Nederland. Salomé en Ruth hadden het geluk om bij het glas te mogen staan om de dolfijnen van dichtbij te ervaren. Daarna zijn we nog even bij het strand geweest. Al met al was het gewoon een hele leuke tijd.

 

In de vorige update heb ik verteld over de verassing die Lianne boven in het weeshuis had ontdekt. Het gaat heel goed met de katjes en ook de moeder kat is niet echt schuw meer. We hebben afgesproken dat als de katjes oud genoeg zijn, ze dan weg te doen naar een opvang samen met de moeder, zelf willen we 1 kat houden.

 

Dat was de update, tot de volgende keer!